Tulostettava muoto (Avaa uuden välilehden, jonka voit sulkea tulostuksen jälkeen.)

Kaaviot

Esivanhemmat -kaavioissa ovat kaikki ne esivanhempani, joiden tiedot olen löytänyt.

Tällä sivulla näkyvät kaaviot ovat pienennettyjä kuvia kaavioista. Sivulla näkyviä kuvia klikkaamalla kuvaa vastaava kaavio avautuu uuteen ikkunaan pdf-muodossa.

Ensimmäisessä kaaviossa (Kari Laine) on ensimmäiset neljä sukupolvea esivanhempiani. Tämä kaavio toimii myös karttana, jonka avulla voi suunnistaa muihin kaavioihin.

Aloita klikkaamalla alla olevaa kaavion (Kari Laine) kuvaa. Avautuvassa kaaviossa on merkitty keltaisella värillä ne henkilöt, joista jatkuu uusi kaavio. Uuden kaavion saa helpoimmin avattua palaamalla tälle sivulle Esivanhemmat, valitsemalla oikealla olevasta luettelosta haluttu henkilö ja klikkaamalla henkilön alla olevaa kaavion kuvaa.

Jaottelu eri kaaviohin on tehty siten, että kunkin kaavion koko pysyy kohtuullisen kokoisena. Joistakin sukuhaaroista on enemmän tietoa kuin toisista ja tämä tekee sukupuun rakenteen rönsyileväksi.

 

Kari Laine  Alkuun

 

Isänpuolen esivanhemmista isäni isän Juhon isä Eenokki oli kotoisin Kantolan Raiskion torpasta ja meni naimisiin Kantolan Lahdentaan torpan tyttären Tildan (Wähälato) kanssa. Isäni äidin Marttan vanhemmat ovat Kalle Kustaa Kärpänniemi ja Ida (o.s. Lampen) Kantolan Kärpänniemen torpasta. Lampenien suku on kotoisin Lammilta.

Äidinpuolelta äitini isän Laurin isä Kalle Antinpoika oli Kantolan Käenniemen torpasta. Hänen kolmas vaimonsa Adolfiina oli kotoisin Asikkalasta. Äitini äidin Sallin vanhemmista isä Gabriel Sohlberg (aik. Paavola) oli tullut Helsinkiin Suomusjärveltä ja hänen toinen vaimonsa Emilia Oksanen Orimattilasta.

 

Klikkaa alla olevaa kuvaa niin kaavio avautuu pdf-tiedostona.

Karin suku
Kari Laineen esivanhemmat. Tästä kuvasta klikkaamalla avautuvassa kaaviossa on joidenkin henkilöiden tietolaatikoissa pieni sininen kuvake. Kuvaketta kaksoisklikkaamalla saat näkyviin lisää ko. henkilön sukupuuta.

 

Juho Laine  Alkuun

 

Juhon isän Eenokin suku isänpuolelta on lähtöisin Kuhmalahden ja Eräjärven suunnalta.

Eenokin äidin Saara Liisan isän suku on kotoisin Ämmätsästä ja Kantolan Löytänästä. Saara Liisan äidin puolella on Ruotsin Uplannissa syntynyt rakuuna Sven Söderskog, joka tuli Rautajärven sotilastorppaan 1720 vaiheilla. Luopioisten ohella Saara Liisan äidin esivanhempia on Hauholla.

 

Klikkaa alla olevaa kuvaa niin kaavio avautuu pdf-tiedostona.

Juhon suku
Juho Laineen esivanhemmat

 

Kalle Kärpänniemi  Alkuun

 

Marttan isän Kalle Kustaan esivanhemmat isän puolelta ovat asuneet Kuhmalahden Pohjassa ja Vehkapuntarissa, kunnes isän isä Abraham tuli Kantolaan. Abraham nai Rautajärveltä Annan, jonka esivanhemmat olivat asuneet jo 1600-luvun puolella.

 

Klikkaa alla olevaa kuvaa niin kaavio avautuu pdf-tiedostona.

Karpanniemen suku
Kalle Karpanniemen esivanhemmat

 

Kustaa Lampen  Alkuun

 

Marttan äidin Idan isän Kustaa Lampenin suku on Lammilta, Porkkalan ja Tommalan kylistä.

 

Klikkaa alla olevaa kuvaa niin kaavio avautuu pdf-tiedostona.

EevaStiinan suku
Kustaa Lampenin esivanhemmat

 

Eeva-Stiina Joonaantytär  Alkuun

 

Idan äidin Eeva-Stiinan isän Joonaksen esivanhemmat ovat Luopioisten Evinsalosta ja Mustilahdesta. Eeva-Stiinan äiti on kotoisin Hauholta.

 

Klikkaa alla olevaa kuvaa niin kaavio avautuu pdf-tiedostona.

EevaStiinan suku
Eeva-Stiina Joonaantyttären esivanhemmat

 

Lauri Pätiälä  Alkuun

 

Laurin äidin Adolfiinan isän puoleinen suku on Asikkalan Salon Eskolasta. Adolfiinan isän Erkin äiti Leena on Anthoneita Hollolan Sairikkalasta.

Adolfiinan äiti Henrika on syntynyt Asikkalan Joenniemessä. Henrikan äidin suku on Asikkalan Reivilästä.

Laurin isän Kallen äidin Marian sukujuuret ovat Hauholla. Sukua on myös Luopioisten Karvialassa.

Kallen isä Antin äidin Beatan esivanhemmat ovat Luopioisten Ämmätsästä ja Kantolasta. Antin isän sukua on Kantolan lisäksi Kuhmalahden Iso-Pentossa.

 

Klikkaa alla olevaa kuvaa niin kaavio avautuu pdf-tiedostona.

Laurin suku
Lauri Pätiälän esivanhemmat

 

Salli Pätiälä  Alkuun

 

Sallin äidin Emilian ja hänen äitinsä Marian suvusta ei löytynyt juuri muuta tietoa kuin että Emilia syntyi Marian aviottomana lapsena Orimattilan Luhtikylässä.

Sallin isän Gabrielin puolelta tietoa taas on runsaasti. Niin paljon, että tein Sallin kaavion lisäksi kaksi kaaviota, jotka ulottuvat 1400-luvulle asti. Tiedoissa on kuitenkin vielä paljon tarkistettavaa ja ristiriitaisuuksia, joten jätän ne odottamaan jotain odottamatonta tarmonpuuskaa.

Gabrielin isänpuoleiset isovanhemmat ovat asuneet Suomusjärvellä, nykyisen Turku - Helsinki moottoritien puolivälissä. Sallin isän Gabrielin suvun aikaisempi sukunimi oli Paavola 1700-luvulta lähtien. Paavola nimeä edelsi Simola talon mukaan.

Gabrielin sukuun liittyy 1700-luvun puolivälissä mielenkiintoinen tapahtuma. Eräs Jaakko Simola (myöhemmin Rautalin kotikylänsä mukaan) oli kihlautunut 14-vuotiaan Marian kanssa. Marian isä Kristian Orenius ja Jaakko esittivät Kiskon talvikäräjillä 1739 sopimuksen, jossa Jaakosta tuli Oreniuksen omistaman Paavolan talon isäntä. Ehtoina olivat, että Maria suostuu kypsyneempään ikään tultuaan menemään avioon Jaakon kanssa ja että Jaakko ylläpitää Marian vanhempia heidän kuolinpäiväänsä asti. Ja näin kävikin: Marian täytettyä 16 vuotta Jaakko ja Maria avioituivat. Myöhemmin Jaakon ja Marian poika Juho otti sukunimekseen Paavolan isännöimänsä talon mukaan.

 

Sallin suku
Salli Pätiälän esivanhemmat.