kylät

Kyynärö – Ämmätsä – Vahdermetsä Kyläyhdistys ry:n tarkoitus on edistää kylien asukkaiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Yhdistys pitää yllä kylätaloa Ämmätsän entisessä, vuonna 1936 valmistuneesa koulurakennuksessa. Talo on kunnostettu perusteellisesti vuonna 2007.

Kylätalo tarjoaa luonnonläheisen ja rauhallisen ympäristön erilaisille tilaisuuksille. Alakerrassa tilaa noin 30 henkilölle. Hyvin varustettu keittiö tekee mahdolliseksi ruoka- ja kahvitarjoilut. Kylätaloa vuokrataan myös muille kuin kyläyhdistyksen jäsenille.

Yläkerrassa on tilava 3 h + k asuinhuoneisto, jota voidaan vuokrata lyhyt- ja pitkäaikaiseen asumiseen.

Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän Kyläyhdistys ry. pitää yllä kylätaloa Ämmätsän entisessä koulurakennuksessa.

Perinteisiä tapahtumia kylätalolla ovat olleet juhannusjumalanpalvelus, kyläkirkko tapaninpäivänä ja kuusenkaristajaiset Nuutinpäivänä. Ämmätsän koulun vanhat “kerholaiset” ja muut koulukaverit järjestävät yhteisiä tapaamisia silloin tällöin. Kesäkuun alussa järjestettävässä Vehkajärven ympäripyöräilyssä Ämmätsän kylätalo on yksi pysähdyspaikka Vehkajärven ja Kasiniemen lisäksi. Paikalliset yhdistykset kuten Kyynärön W.P.K., kalastuskunta ja hirvimiehet pitävät talolla kokouksiaan. Kylätaloa vuokrataan myös syntymäpäivä- ja muihin juhliin ja tapahtumiin. Talolla on pysyvä valokuvanäyttely, johon on kerätty Ämmätsän koulukuvia eri vuosikymmeniltä. Myös vanhoista koti- ja maataloustyökaluista on järjestetty näyttelyjä.

Kyläyhdistys jatkaa vuonna 1980 perustetun kylätoimikunnan toimintaa. Kylätoimikunta rekisteröityi yhdistykseksi, kun tuli aika ostaa vanha koulu kylätaloksi (yhdistysrekisteriin 23.4.1998 rekisterinumerolla 173.402, Y-tunnus yritys- ja yhteisötietojärjestelmä YTJ:ssä on 1572235-6).

Kylät